Top 3 dieren

De napoleonvis

De napoleon vis komt voor in de rode zee en de Arabische zee.De napoleon vis word een lipvis genoemd en kan wel 2,3 meter lang worden. Napoleon vissen zijn van naturen hele nieuwschierige dieren, ze komen vaak bij de duikers en dan onderzoeken de vissen de duikers. De napoleon vis is een van de grootste lipvissen en weegt 190 kilo, maar ook een heel bedrijgde diersoort.

           

De katvis

De katvis is een straalvinnige vis ook is hij famiie van de zaag baars (dat is een baarsen soort)

De katvis leeft in de Atlantische oceaan. een katvis kan zone 4080 gram wegen en ongeveer 61 centimeter lang worden en hij leeft vlak bij de tropishe kust

de katvis is voor ons (de mensen) best gevaarlijk omdat er meldingen over ciguatera vergiftiggingen zijn geweest

 De kogelvis

je kent de kogelvis vast wel dat zijn die vissen die zich zogenaamd laten ontploffen, maar wist je dat je dat kogelvissen dat allen doen om hunzelf en hun familie te beschermen!. de kogelvis is een best klein visje maar als er gevaar drijgt zwelt hij zichzelf om zich te beschermen tegen zijn vijanden. zijn vijanden dachten dat hij heel klein is maar dan PLOF, is hij zo groot dat zijn vijanden het niet meer tegen hem op  durven te nemen en keren terug. 

 

 

 de neushoornkever

de neushoornkever is een kever uit de familie bladsprietkevers. weet je waarom een neushoorn kever zo heet omdat: er een grote hoornachtige stekel op de kop van de mannetjes zit. als een mannetje een vrouwtje wil en een andere neushoorn kever wil dat zelfde vrouwtje dan vechten ze met elkaar om dat vrouwte, ze steken elkaar met hun grote hoorns en wie der wint krijgt het vrouwtje. in europa is de neushoorn de grootste kever die er is hij is ongeveer 4 centimeter groot.de neushoorn kever komt ook voor in belgië en nederland maar die kom je niet zo snel tegen

 

 

 De miljoenpoot

de miljoen poot leeft  op het land en zie je tot over de hele wereld,behalve op gebieden waar het heel erg koud is of heel droog.de meeste soorten zijn te vinden in de tropen.er zijn al meer dan 10,000 soorten ondenkt onderzoekers weten dat er nog honderden niet ondekt zijn vooral ook in de tropen zijn der veel die nog niet ondekt zijn. hoe ziet een miljoenpoot eruit:de miljoenpoot heeft een kop met twee korte antennes en een heel groot achterlijf alleen, het borststuk ontbreekt.

De bidsprinkhaan

er bestaan zo`n 2300 soorten bidsprinkhanen,verdeeld over 400 geslachten.deze insecten komen overal ter wereld voor ,maar vooral in warme tropische gebieden en in woestijnen.de bidsprinkhaan het zo omdat hij pet zijn poten helemaal gevouwen zit en het lijkt of hij aan het bidden is.het tweeden deel van hun naam  past er eigenlijk niet zo bij want een bidsprinkhaan lijkt eigenlijkmeer op een kakkerlak dan op een sprinkhaan niet kwa uiterlijk vinden wij animalplay maar het is toch zo

camelion

De gewone kameleon is de enige kameleon die in Europa voorkomt. Hij heeft normaal een geelbruinachtige kleur, maar dit verandert in groen als hij tussen het gras zit. Het vermogen van kameleons om hun kleur aan te passen aan de omgeving zorgt ervoor dat ze goed gecamoufleerd een prooi kunnen benaderen en die onverwachts met hun lange roltong te pakken kunnen nemen.

Als ze zelf worden beslopen door een roofdier, vertrouwen kameleons meestal niet op hun schutkleur. De gewone kameleon krijgt bij gevaar een opvallend donkere kleur en blaast zichzelf op om een vijand af te schrikken. Kameleons gebruiken de variabele kleur van hun lichaam ook om onderling signalen uit te wisselen. Bijvoorbeeld om een vrouwtje te lokken. Of om te laten zien dat ze geen belangstelling hebben.

 

Leguaan

Dagelijks eten leguanen een groot aantal bladeren, jonge scheuten, bloemen en zacht fruit. Ze drinken door de regen op te drinken die door planten en bloemen wordt opgevangen, maar het meeste water krijgen ze door het voedsel. Hoewel leguanen een enkele keer een insect eten die zich in een bloem verscholen heeft, zijn leguanen geen omnivoren.

Zodra de zon opkomt, komen de leguanen tevoorschijn om zich in de zon op te warmen. Kort nadat de zon is opgekomen, zijn ze warm genoeg om zich voldoende te kunnen bewegen op zoek naar voedsel. Nadat ze het voedsel hebben gegeten, moeten ze warm genoeg zijn om het voedsel te kunnen verteren.

De hele dag moeten leguanen op de hoede zijn voor bedreigingen zoals andere reptielen en zoogdieren. Gedurende het broedseizoen zoeken de mannelijke leguanen de vrouwelijke leguanen op, waarbij deze laatste de overijverige mannelijke leguanen proberen te ontlopen. De dagen van een leguaan zijn gevuld met perioden van eten en lange perioden met rust.

LeguaanLeguaan

 

De Tenerife reuzenhagedis

 een opvallend dier van de Canarische eilanden. Het is één van de soorten die zich hier hebben aangepast aan het leven op de diverse eilanden. De Tenerife reuzenhagedis kan 40 centimeter lang worden. Het mannetje is eenvoudig te herkennen aan zijn blauwe buik, terwijl het vrouwtje helemaal bruin is. Ze komen in alle delen van het eiland voor, maar worden vooral in Parque Rural de Anaga gezien als ze op de rotsen liggen te warmen in de zon. reuze hagendis

De vlinder

De vlinder leeft meestal erg kort. Dus hebben ze weinig tijd om een partner te vinden. De meeste vrouwtjes leven maar een paar dagen. Dus moeten ze zo snel mogelijk eieren leggen.

De vlinder legt zijn eitjes op een waardplant. Dit is een plant waar de rups van eet. Andere planten lust hij niet. Als de vlinder de eitjes op het blad van een waardplant heeft gelegd komt er na 1 tot 3 weken een rups uit. Eerst eet de rups het eitje op waar hij uit is gekomen en vervolgens begint hij aan de blaadjes van de plant. De huid van de rups rekt niet mee terwijl zijn lijf dit wel doet. Daarom vervelt de rups ongeveer 5 á 6 keer voordat hij een pop wordt. De rups spint een cocon om zichzelf. De rups maakt de pop op een plaats waar hij het minst gevaar loopt voor vijanden. In de pop ontwikkelt de rups zich tot vlinder. Het verschilt per vlinder hoe lang het duurt voordat de vlinder uit de pop komt. Als de vlinder uit de pop komt kan hij nog niet meteen vliegen. Hij moet eerst wachten totdat zijn vleugels droog zijn. Dit noemen we oppompen. Als de vleugels van de vlinder droog zijn kunnen ze op zoek gaan naar nectar.

 

De mier

Mieren worden sociale insecten genoemd, omdat ze altijd in een groep, een 'kolonie' leven. Ze kunnen niet alleen leven.In een kolonie zijn drie soorten mieren: vrouwtjes, mannetjes en werksters. Een werkster is een vrouwtje dat geen eieren kan leggen. Dat komt omdat ze onvruchtbaar zijn. De mieren die je ziet lopen, zijn bijna altijd werksters. De vrouwtjes zijn meestal groter dan werksters. Die worden koninginnen genoemd. Koninginnen en mannetjes hebben vleugels, werksters niet. Mannetjes hebben hun vleugels altijd, koninginnen gebruiken hun vleugels alleen als ze gaan paren, daarna verliezen ze de vleugels. De vliegende koninginnen en mannetjes zie je meestal in de zomer. Aan het einde van een warme dag. Dan kruipen de koninginnen uit de grond. Uit één zo’n nest kunnen er honderden kruipen. Ze worden gevolgd door nog veel meer mannetjes. Ze vliegen heel hoog de lucht in om daar met elkaar te paren. Als ze uitvliegen om te gaan paren, noemen we dat zwermen. De koningin kiest de beste mier uit in de lucht. Degene die het hoogst vliegt, bevrucht de koningin.

 

De kever

de meeste mensen vinden kevers maar vieze beesten maar ook enge dieren maar met kevers is niets mis als je nou een mest kever ziet ja die zijn vies maar met de meeste soorten is egt niks mis.

 

 op het plaatje hierboven zie je de lichaamdelen van de kever

dit is hoe het allemaal het maar elke kever is weer anders.  

In Europa komen zo'n 20.000 soorten voor. In Nederland en Belgiëkomen ongeveer 4.200 soorten kevers voor, waaronder veel waterkeverszoals de geelgerande watertor en het schrijvertje. Bekende landkevers zijn het lieveheersbeestje, de heldenbok en de meikever.

 

ZEEAREND:

De zeearend is een geweldig dier.

 hij is snel en heeft super ogen .

 als hij jaagt ziet hij zijn prooi van 3km afstand.

 Als hij vliegt hoor je dat bijna niet, zo ziet zijn prooi hem niet aankomen.

 Zo kan hij zijn prooi gemakkelijk vangen.

 

IJSBEER:

 

De ijsbeer lijkt schattig, maar is eigenlijk een gevaarlijk roofdier.
De ijsbeer kan supergoed zwemmen wel 40 km per uur.

 ijsberen eten heel veel, ze eten vis maar ook zeehonden.

 Die zeehonden mogen wel uitkijken.

 

LUIPAARD:

 

Een luipaard is supersnel hij kan wel 120 km per uur rennen.

 Dat is even snel als een auto op de snelweg.

 Een luipaard eet heel veel vlees, hij eet gemiddeld 3 kilo per dag en kan wel 10 dagen zonder water.

 Een luipaard is een katachtige maar hij lijkt meer op een hond dan een kat.

 dat is erg bijzonder.

orang-oetan

aan welk dier denk je als je aan het regenwoud dekt?.......de orang-oetan!